AÖF’ten koronavirüse karşın tartışma çıkaran yüz yüze imtihan sonucu

Hasan

New member
AÖF yaz okulu imtihanlarının 4 Eylül’de yüz yüze imtihan ortamında yapılması sonucu alındı. Anadolu Üniversitesi imtihan giriş dokümanını yayınladı. Alınan karar daha sonrası toplumsal medyada ve öteki platformlarda pandemi devrinde imtihanların internet üzerinden değil de yüz yüze yapılması sonucu çok tartışıldı.

ÜNİVERSİTE MÜNASEBETİNİ AÇIKLADI

Yüksek Öğretim Kurumları (YÖK), üniversitelere yüz yüze eğitim üzerinden yazı gönderdi. Yazıda “Covid-19 pandemisi niçiniyle 2020-2021 yaz okulu eğitiminin uzaktan öğretim metoduyla yapılması teklifleri 07.07.2021 tarihindeki Yükseköğretim Yürütme Heyeti toplantısında incelenmiş olup 2020-2021 yaz okulu eğitimlerinin uzaktan öğretim formülüyle yapılması uygun görülmemiştir.” açıklaması kurum tarafınca yapıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, “Açıköğretim Sistemine nazaran öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2020-2021 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt ve imtihan tarihlerinde güncelleme yapılmıştır. Buna nazaran, 2020-2021 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıtlarının 5-9 Temmuz 2021 tarihleri içinde, Yaz Okulu İmtihanının da 4 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze yapılması planlanmaktadır. ” denildi

SALGIN ÖNLEMLERİ ALINACAK

Üniversitenin imtihanları yüz yüze yapacağını açıklaması Kovid-19 geçiren ya da an prestijiyle hasta olan, temaslı öğrencilerin hangi imtihan ortamında imtihana alınacağı, bu öğrencilerin imtihan yerlerine gelirken hangi ulaşım araçlarını kullanacakları tartışma konusu oldu.

Anadolu Üniversitesi kelam konusu tartışmalara karşılık, 2,5 milyon öğrencinin YKS, 1 milyon öğrencinin de LGS’ye katıldığına vurgu yaptı. Üniversiteden yapılan açıklamada, maske, uzaklık ve hijyen ikazları yapıldı. Bahsi geçen imtihanlarda alınan tüm önlemlerin AÖF Yaz Okulu imtihanlarında da motamot alınarak uygulanacağı, HES kodu takibi yapılmak suretiyle koronavirüs hastası ya da temaslı öğrencilerin başka sınıflarda imtihana tabi tutulacakları bilgisine yer verildi.