Yeni bir yedek olarak Bayern’e dönüş başarısız oldu. Uzun vadede Alexander Nübel, rekor şampiyonların direkleri arasında kaleciliğini sürdürmek istiyor.
Büyük rekabete rağmen kaleci Alexander Nübel, geleceğini Alman rekor şampiyonu Bayern Münih’te görüyor. ZDF’nin “Aktuelles Sportstudio” programına katılan Nübel, kariyer planının “bir noktada FC Bayern’de oynamak” olduğunu söyledi: “Sözleşmem 2025’e kadar devam ediyor, kiralık sözleşmem (AS Monaco ile; editörün notu) yazın bitiyor.”
Prenslikte “çok iyi gelişti” ve “Bayern’e geldiğim zamandan tamamen farklı bir kaleci” dedi. Nübel, 2020’de Schalke 04’ten seri şampiyonuna geçti. Manuel Neuer’in ardından açık ara ikinci (dört maça çıktı) olarak geçen bir sezonun ardından, ödünç verildi.
“Monaco beni bırakmak istemedi”
FC Bayern, Aralık ayında Neuer’in ciddi şekilde sakatlanmasının ardından yeni bir kaleci ararken, Nübel muhtemelen geri dönmekten çekinmedi. 26 yaşındaki oyuncu, “Tabii ki bu çok büyük bir görev. Ama Monaco gitmeme izin vermek istemedi. Bu benim yönümde iyiye işaretti.” Oradaki yönetimden büyük bir özgüven aldı.
Lig başlamadan kısa bir süre önce Nübel’in “mükemmel bir kaleci” olarak tanımladığı Mönchengladbach’tan Yann Sommer’in Münih’e gelmesinin ardından Paderborn yerlisi için durum yeniden değişti: “Kategorideki her kulüpte bu seviyede Kaleci var. Bununla yüzleşmeliyim.”
“En mantıklı olanı yaz aylarında konuşacaklar”. FC Bayern’in Oliver Kahn ve Hasan Salihamidzic etrafındaki kulüp liderliği, onun “gelişimini benim kadar olumlu” görüyor.