Açık lise kayıt yenileme nasıl yapılır? İşte AÖL kayıt tarihleri

Hasan

New member
Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) Açık Öğretim Lisesi (AÖL) çalışma takvimini deklare etti. 2021-2022 eğitim yılı kayıt yenileme süreçleri için öğrencilerin şahsen AÖL merkezlerine gitmesi gerekiyor. Örgün eğitime devam edemeyen yahut vaktinde devam etme imkanı bulamamış öğrenciler, Açık Öğretim Lisesi’nde eğitimlerini sürdürüyor.

2021-2022 AÖL YENİ KAYIT MÜRACAATLARI NE VAKİT?

Ulusal Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim yılı 1. periyot yeni kayıt süreçlerinin 6 Eylül 2021 günü başladığını duyurdu. Kayıt süreçleri son günü 3 Ekim 2021 olarak belirlendi.

AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme süreçleri vilayet ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden yapılacak.

AÖL 2021-2022 KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

2021-2022 AÖL 1. periyot kayıt yenileme süreçleri 6 Eylül-3 Ekim 2021 tarihlerinde yapılacak.

Mazerete bağlı kayıt yenileme müracaat tarihleri ise 4-8 Ekim 2021 tarihleri içinde gerçekleşecek.

AÖL KAYIT YENİLEMEYİ KİMLER YAPACAK?

Öğrencilik durumu silik, donuk yahut faal olan öğrencilerin kayıt yenileme süreci yaptırması gerekiyor. Kayıt yenileme sürecini yaptırmayanlar devir imtihanına katılamayacak.

AÖL yeni kayıt yenileme süreçleri ile ilgili ayrıntılar aol.meb.gov.tr adresinden yayınlandı.

MEB 2021-2022 AÖL KAYIT YENİLENE KILAVUZU

KAYIT YENİLEME SÜRECİ NASIL YAPILIR?

* Kayıt yenileme fiyatı ödenmeli.

* AÖL kayıt yenileyecek öğrenciler, her sene belirlenen kayıt yenileme bedelini ödemek zorundadır ve bu bedel 2021 yılında bir devir için 50 TL olarak açıklanmıştır.

* Öğrenci adayı TC Kimlik numarasını belirterek Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası’nın rastgele bir şubesinden ödemelerini yapabilirler.

* Kayıt yenileme bedelinin 10 TL’si ise Halk Eğitim yahut Mesleksel Eğitim Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numaralarına makbuz karşılığında verilmektedir.

* Kayıt yenileme süreçleri sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen kayıt yenileme süreciniz geçerli sayılmaz denetim etmenizde yarar vardır.

* Öğrencilik durumu sistem üzerinden faal yahut donuk olan öğrenciler fiyatı yatırdıkları gün bankaların kapanmasını beklemek zorundadır.

* Öğrencilik durumu silik olan öğrenciler Halk Eğitim yahut Mesleksel Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne başvurarak kayıtlarını yenilemek zorundadırlar.

* Öğrencilik durumu etkin hale gelen öğrenciler sisteme girerek imtihana girecekleri dersleri seçmelidir. Ders seçimindeki tüm sorumluluk ise öğrenciye aittir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ OLAN EVRAKLAR NELERDİR?

A) İlköğretim Okulu yahut Ortaokul Mezunu Öğrenciler

* TC Kimlik No Beyanı,

* Son altı ay ortasında ön cepheden çekilmiş ve 4,5×6 cm. ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf,

* İlköğretim okulu yahut ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlar Diploma Kayıp Örneğinin aslı ile) ya da denklik dokümanının aslı,

* Kayıt fiyatının yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,

* Kayıt süreci tamamlandıktan daha sonra bilgisayardan alınacak yeni kayıt öğrenci raporu (Bu doküman kayıt sırasında irtibat ofisleri tarafınca hazırlanır ve öğrenci tarafınca imzalanır).

B) Orta Öğretim Orta Sınıflarından Ayrılanlar

* TC Kimlik No Beyanı,

* Son altı ay ortasında ön cepheden çekilmiş ve 4,5×6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf

* Alan seçmeli sınıf sistemi, sınıf sistemi ve kredili sistemden ayrılan öğrenciler, tasdikname ve Muvaffakiyet Durum Evrakının aslı, (Ek 2 belgesi)

* Kayıt süreci tamamlandıktan daha sonra bilgisayardan alınacak yeni kayıt öğrenci raporu (Bu evrak kayıt sırasında irtibat ofisleri tarafınca hazırlanır ve öğrenci tarafınca imzalanır).

C) Yurt haricinde Tahsil Görmüş Olanlar

* TC Kimlik No Beyanı,

* Son altı ay ortasında ön cepheden çekilmiş ve 4,5×6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf,

* Eğitim Ataşeliklerinden yahut Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüklerinden alınan kredisi ve toplam devri yazılı denklik evrakının aslı,

* Kayıt fiyatının yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı

* Kayıt süreci tamamlandıktan daha sonra bilgisayardan alınacak yeni kayıt öğrenci raporu (Bu doküman kayıt sırasında irtibat ofisleri tarafınca hazırlanır ve öğrenci tarafınca imzalanır).

D) Açık Öğretim Lisesinde Kayıtlı Lakin, Öğrencilik durumu “Silik” Olanların Müracaatları

* Silik Kaydı yaptıracak öğrenciler; (Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırdıktan daha sonra en az 2 devir üst üste kayıt yenilemeyen öğrenciler);

* Kayıt fiyatının yatırıldığını gösteren evrakın aslı.

E) Açık Öğretim Lisesinden Tasdikname Alarak Ayrılanlar (Belgeli Form C İşlemi)

* TC Kimlik No Beyanı,

* Son altı ay ortasında ön cepheden çekilmiş ve 4,5×6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf,

* Açık Öğretim Lisesinden aldığı tasdiknamenin aslı,

* Kayıt fiyatının yatırıldığı gösteren banka dekontunun aslı,

F) Açık Öğretim Lisesinden Tasdikname Alarak Ayrılanlar (Belgeli Form C İşlemi)

* TC Kimlik No Beyanı,

* Mesleksel Açık Öğretim Lisesinden aldığı tasdikname evrakının aslı,

* Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,