3600 ek gösterge ne vakit Meclis’e gelecek? Bakan tarih verdi

Temel

Global Mod
Global Mod
Memurların, aylık fiyatlarının, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinde belirleyici ögelerden biri olan 3600 ek göstergenin 2022 yılı içerisinde çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Türel altyapısı için çalışmaların devam ettiği 3600 ek gösterge düzenlemesiyle memur emeklilerinin ek göstergelerinde artış olacak.

3600 EK GÖSTERGE NE VAKİT ÇIKACAK?

Katıldığı bir televizyon programında 3600 ek gösterge hakkında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, “Meclis’e birinci 6 ay ortasında en geç mayıs-haziranda intikal ettiririz. Bu yıl ortasında tamamlanacak” dedi.


Bakan Alim’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyleki:

3600 toplu kontrat hususu haline getirildi. bundan evvelki seçimde Sayın Cumhurbaşkanımız gündeme getireceğini söylemişti. Artık telaffuz olmaktan çıkardık. Geri dönüşü yok artık. Kanun kararındadır. Bakanlık ortasında çalışmalarımızı yaptık.

Temel düzenlemeyi 3600 ek gösterge emekliliklerinde yapıyor. yıllar ortasında daha da artan farklılaşma var. Bakanlık ortasında çalışma tamamlandı bitti. Sendikalarımızla müzakere edeceğiz. Kamunun öbür kuruluşlarıyla onlarla müzakere edeceğiz. Meclis’e birinci 6 ay ortasında en geç mayıs-haziranda intikal ettiririz. Bu yıl ortasında tamamlanacak.


3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, devlet memurlarının maaşlarını, emekli ikramiye ve maaşların hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama metodudur. Hesaplama metodu olan ek gösterge sayıları, unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenir.

Ek göstergelerin yüksek olması, emekli aylığı ve ikramiyesinin de yüksek olması manasına gelir. Bu niçinle memurlar bulundukları unvanların birinci derece takımları için belirlenen ek gösterge sayılarının yüksek olmasını istiyorlar.


Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenir. Ek göstergesi 3600 olan bir memur, göstergesi 2 bin 500 olan bir memurdan emeklilikte daha fazla maaş ve ikramiye alabilir.

3600 ek gösterge unvan, hizmet sınıfı ve derecelere bakılırsa farklılık gösterir.

Ek gösterge yürürlüğe girdiği andan itibaren, mevcut emeklilerin aylıklarına yansır. Emekli ikramiyeleri, emekli olunan tarihteki ek gösterge üzerinden ödendiği için geriye hakikat ek ödeme kelam konusu olmaz.

3600 EK GÖSTERGE HANGİ MESLEKLERİ KAPSIYOR?

Memurların ekonomik şartlarını güzelleştirecek olan 3600 ek göstergenin, içerisinde yasalaşması bekleniyor. 3600 ek gösterge yasası, kamu çalışanlarını (polis, öğretmen, hemşire, din nazaranvlisi, emekli) yakından ilgilendiriyor.


3600 ek gösterge, kamuda çalışan polis, öğretmen, din nazaranvlisi ve hemşire mesleklerini kapsıyor. bu biçimdece 2200 ve 3000 olan ek gösterge, 3600’e çıkacak.

Düzenleme, meslek kümelerine bakılırsa farklılık göstermeyecek ve polis, öğretmen, din bakılırsavlisi ve hemşire mesleklerini kapsayan tek bir düzenleme yapılarak ek gösterge yükseltilecek. bu biçimdece memurların ek gösterge cetveli bir daha belirlenecek. Bu da hem nazaranv fiyatına, birebir vakitte emekli maaşına olumlu yansıyacak. Ayrıyeten yeni gösterge ile kamuda yükselmenin önü de açılmış olacak.

Ek gösterge memurların, aylık fiyatlarının, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinde belirleyici ögelerden biridir. Memurların maaş hesabında kullanılan ölçütlerden birisi olan ek göstergedeki artış, mevcut maaşları artırmakla bir arada asıl etkiyi emeklilik ikramiyesine ve emekli maaşına yapar.
 
Üst