2030 Dünya Kupası’nda şaşırtıcı geri dönüş? Suudi Arabistan’ın çıktığı iddia edildi

Temel

Global Mod
Global Mod
2030 Dünya Kupası bir yıl sonra verilecek. Şimdiden iki aday belirlendi. Üçüncüsü muhtemel kabul edildi, ancak şimdi muhtemelen patladı.


Suudi Arabistan görünüşe göre 2030 Dünya Kupası’na başvurmayacak. Bu İspanyol gazetesi “Marca” tarafından bildirildi. Körfez ülkesi daha önce turnuvaya Yunanistan ve Mısır ile birlikte ev sahipliği yapmayı düşünmüştü ve şimdi diğer iki ülkeye yarıştan çekildiğini bildirdiği söyleniyor.


“Marca” İspanyol ve Portekiz futbol federasyonu çevrelerinden öğrenmek istiyor. Buna göre Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan Al Saud kararı bildirdi. Üçlü henüz Suudi Arabistan’a başvurmamıştı, ancak bunu son birkaç yıl ve aylarda birkaç kez belirtti.

Faisal bin Farhan Al Saud (solda), Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile randevusu sırasında.
Faisal bin Farhan Al Saud (solda), Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile randevusu sırasında.

Faisal bin Farhan Al Saud (solda), Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile randevusu sırasında. (Kaynak: IMAGO/Florian Gaertner)

Bitiş sebebinin İspanya’nın Portekiz ve Fas ile birlikte güçlü uygulaması olduğu söyleniyor. Buna göre Faisal bin Farhan Al Saud ve Co., Güney Avrupa ve Kuzey Afrika’dan gelen üçlüye karşı hiçbir şans görmedi. Uygulama, Avrupa ve Afrika olmak üzere iki kıta derneğinin desteğine sahip olduğu için favori olarak kabul ediliyor.


Güney Amerika’dan bir uygulama


Bu uygulamaya ek olarak ikincisi de onaylandı. Dört Güney Amerika ülkesi de Dünya Kupası’nı kendilerine getirmek istiyor. Arjantin, Şili, Paraguay ve Uruguay bu önemli futbol müsabakasına birlikte ev sahipliği yapmak istiyor. Almanya’nın şampiyonluğu kazandığı 2014 Brezilya turnuvasından bu yana Güney Amerika’daki ilk Dünya Kupası olacaktı.


Henüz başka aday yok ama FIFA Başkanı Gianni Infantino, birkaç Arap ülkesiyle birlikte İsrail’in başvurusunu önerdi. Ancak bugüne kadar ondan bir şey çıkmadı. Turnuva, Mayıs 2024’te Fifa Kongresi’nde verilecek. Aynısı, Almanya’nın başvurduğu 2027 Kadınlar Dünya Kupası için de geçerli.
 
Üst