2022 YÖKDİL imtihanı müracaata açıldı

Hasan

New member
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafınca ilan edilen imtihan takvimine göre imtihanı için müracaat ve imtihan tarihleri de aşikâr oldu. YÖKDİL imtihanı müracaat süreçleri 21 Ocak 2022 Cuma günü başladı ve 10 gün boyunca devam edecek. YÖKDİL imtihanı ise 13 Mart 2022 tarihinde gerçekleşecek.

YÖKDİL 81 VİLAYETTE 89 İMTİHAN MERKEZİNDE GERÇEKLEŞECEK

ÖSYM Lideri Halis Aygün, toplumsal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada, YÖKDİL imtihanının 2022 yılından itibaren 81 vilayette 89 imtihan merkezinde gerçekleştirileceğini duyurdu.


Halis Aygün, yaptığı açıklamada, “Bu yıla kadar 41 vilayette 47 imtihan merkezinde uyguladığımız YÖKDİL’i bu yıldan itibaren 81 vilayette 89 imtihan merkezinde gerçekleştireceğiz. Adaylarımıza güzel olsun” sözlerini kullandı.

YÖKDİL İMTİHAN BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Fen Bilimleri, Sıhhat Bilimleri ve Toplumsal Bilimler alanlarında yapılan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Lisan İmtihanı (YÖKDİL) müracaatları başladı. Adaylar, YÖKDİL müracaatlarını elektronik ortamda ais.osym.gov.tr üzerinden ya da ÖSYM Aday Süreçleri Taşınabilir uygulamasından, belirlenen müracaat müddeti olan 21.01.2022 tarihinden 31.01.2022 tarihine kadar yapabilecek.


İmtihana müracaatta HES kodu bilgisi alınacağı için adayların, imtihana müracaat süreci yapmadan evvel HES kodunu edinmiş olmaları gereklidir. Adaylar, HES kodlarının denetimi için Sıhhat Bakanlığının internet adresini ziyaret edebilirler.

YÖKDİL İMTİHAN FİYATI NE KADAR?

İmtihan fiyatları ÖSYM imtihanının niteliğine ve imtihan formuna bakılırsa değişiklik gösterebilmektedir. 2022 yılı için YÖKDİL müracaat fiyatı 185 TL olarak belirlendi. YÖKDİL müracaat fiyatı için adayların, bankaya 185 Türk Lirası yatırması gerekiyor.


YÖKDİL İMTİHANI TEST ALANI NASIL SEÇİLİR?

Akademik alanda (yüksek lisans, doktora, doçentlik başvuruları) YDS alternatifi bir yabancı lisan imtihanı gereksinimi kapsamında YÖK 2017 yılında YÖKDİL imtihanını başlatarak bu talebi karşılamıştır. YÖKDİL’i YDS’den ayıran en değerli özellik alan bazlı bir imtihan olmasıdır. YÖKDİL imtihanı toplumsal, fen ve sıhhat olmak üzere 3 farklı alanda gerçekleşmektedir.

YÖKDİL imtihan test alanında her üç alanda yapılan imtihanlar muadil olup, adaylar kendi disiplinleri ve yetkinliklerini dikkate alarak hangi alandaki imtihana girmek istediklerine kendileri karar verecektir. Elde edecekleri puan lisansüstü eğitim ve doçentlik müracaatında alana bağlı olmaksızın kullanılabilecektir. YÖKDİL’e hangi alandan girdiğinizin bir ehemmiyeti bulunmuyor. Tüm alanlar muadil kabul edilmektedir.


YÖKDİL İmtihanı, Fen Bilimleri, Sıhhat Bilimleri ve Toplumsal Bilimler alanlarında, İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca lisanlarında yapılacak.

YÖKDİL İMTİHANI MÜRACAAT EKRANI İÇİN TIKLAYIN
 
Üst