2022 LGS ne vakit, hangi gün, saat kaçta? LGS imtihan takvimi belirli oldu

Hasan

New member
2018 yılından beri uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) imtihanı 2022 yılında beşinci kere düzenlenecek. Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin iştirak sağladığı LGS’de belli muvaffakiyet eşiğine ulaşamayan öğrenciler adrese dayalı okul tercihinde bulunabiliyor ve merkezi imtihanla öğrenci almayan okullarda okumayı tercih edebilir. LGS imtihanına girmek zaruriliği bulunmuyor.

2022 LGS NE VAKİT, SAAT KAÇTA, HANGİ GÜN?

Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) düzenlediği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) imtihanı 5 Haziran 2022 Pazar günü yurt genelinde düzenlenecek. Birinci oturum saat 09.30’da, ikinci oturum saat 11.30’da başlayacak.


2022 LGS İMTİHANINDA KAÇ SORU SORULACAK?

LGS imtihanında Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Lisan (İngilizce), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden birinci oturumda 50 soru, ikinci oturumda 40 soru olmak üzere toplam 90 soru adaylara yöneltilecek. Birinci oturum 75 dakika, ikinci oturum 80 dakika sürecek.

2022 LGS MÜRACAATLARI NE VAKİT?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) imtihanı müracaatları 2022 Nisan ayında alınacak. Ama çabucak hemen LGS kılavuzu yayımlandığı için net tarih Ulusal Eğitim bakanlığı (MEB) tarafınca duyurulmadı. Geçen senelerda olduğu üzere LGS müracaatlarının nisan ayında yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.


2022 LGS İMTİHAN SONUÇLARI NE VAKİT AÇIKLANACAK?

Liseye geçen öğrencilerin dağılımının belirlenmesi için düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) imtihanı sonuçları 30 Haziran 2022 Perşembe günü Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) www.meb.gov.tr internet adresi üzerinden erişime açılacak.

2021 yılında Türkiye genelinde 2 bin 60 liseye 174 bin 160 öğrenci yerleştirildi. Anadolu liselerine 56 bin 396, fen liselerine 36 bin 980, toplumsal bilimler liselerine 10 bin 142, Anadolu imam hatip liselerine 36 bin 712, mesleksel ve teknik Anadolu liselerine 33 bin 930 kontenjan ayrıldı.


LGS İMTİHANI NEDİR?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan ilköğretimden ortaöğretime geçiş imtihanı sistemidir.

LGS, TEOG imtihanının yerine geçmiştir. Liseye Geçiş Sistemi, PISA ve TIMSS soruları temel alınarak marifet temelli mantık muhakeme yeteneğini ölçen bir imtihandır.

İmtihanı kazanan öğrenciler; Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Toplumsal Bilimler Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi cinsindeki liselere masraf.


* LGS, 8. sınıf öğretim programları temel alınarak hazırlanmaktadır. Sabah oturumunda uygulanan sözel kısımda 50, öğle uygulanan sayısal kısımda 40 olmak üzere imtihanda toplam 90 soru bulunmaktadır.

* Sözel derslerin sorularına 1.5’er dakika, sayısal derslerin sorularına ise 2’şer dakika vakit verilmiştir.

* Sözel kısım 50 soru olup 75 dakika, Sayısal kısım 40 soru olup 80 dakika sürecektir.

* İmtihanda 3 yanlış 1 doğruyu gdolayır ve mazeret imtihanı bulunmamaktadır.

* bundan evvelki sistem olan TEOG sistemine bakılırsa sorular daha seçicidir ve öğrencilerin genel kanaatine göre LGS daha zordur.

* Ortaöğretime mahallî yerleştirme ve merkezi yerleştirme olmak üzere iki biçimde öğrenci alınıyor. Merkezi Yerleştirme, LGS imtihanı ile öğrenci alan fen liseleri, toplumsal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleksel ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda LGS imtihan puanı üstünlüğüne bakılırsa yapılan yerleştirme çeşididir. Lokal Yerleştirme ise okulların tipi, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul muvaffakiyet puanları ve devam-devamsızlık üzere kriterler göz önünde alınarak yapılan yerleştirme biçimidir.
 
Üst