2022 bursluluk imtihanı ne vakit yapılacak? İOKBS tarihi belirli oldu mu?

Hasan

New member
Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafınca; 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk İmtihanı’nın (İOKBS) 2022 yılında ne vakit yapılacağı merak konusu oldu. Kelam konusu imtihana iştirak sağlama gayesinde olan öğrenciler, MEB’in açıklamalarını yakından takip ediyor.

İOKBS BURSLULUK İMTİHANI NE VAKİT 2022?

2022 yılında yapılacak İOKBS bursluluk imtihanının tarihi çabucak hemen Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafınca ilan edilmedi.


Bursluluk imtihanı müracaatları bu yıl 8-26 Şubat 2021 tarihinde alınmış, imtihan ise 25 Nisan 2021 günü yurt genelinde düzenlenmişti.


İOKBS bursluluk imtihanının, 2022 yılında da benzeri tarihlerde düzenlenmesi bekleniyor.

2021 İOKBS BURSLARI NE VAKİT ÖDENECEK?

2021 yılı İOKBS bursluluk imtihanı sonuçları 28 Eylül 2021 Salı günü Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) internet adresinden ilan edildi.

Öğrenci bursları, Ulusal Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Toplumsal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği kararları gereği, bursluluk imtihanı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen ekim ayı başından itibaren ödenir.


Bursluluk imtihanını kazanan lakin parasız yatılılığa yerleştirilen öğrenciler, 2684 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı yahut Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Toplumsal Yardımlara Ait Kanun’un 7. unsurunda belirtilen, “Parasız yatılı öğrencilere ayrıyeten burs verilmez” kararı mucibince bursluluktan yararlanamaz.
 
Üst