2021 YKS yanıt kağıtları yayınlandı mı? İşte aday karşılıkları görüntüleme sayfası

Hasan

New member
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2021 yılı Yükseköğretim Kurumları İmtihanı (YKS) sonuçlarını deklare etti. 2,3 milyon adayın katıldığı TYT, AYT, YDT imtihanları ÖSYM’nin internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenilebilir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara bildirim kararında kabul edilerek ayrıyeten duyuru yapılmayacak.

2021 YKS ADAY YANIT KAĞITLARI YAYINLANDI MI?

Üniversiteye giriş imtihanı Yükseköğretim Kurumları İmtihanı’nın (YKS) Temel Yeterlilik (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Lisan Testi’ne (YDT) iştirak sağlayan adaylarının yanıt kağıtlarının imajları ve burada yaptıkları işaretlemelerin optik okuyucular tarafınca okunması kararı elde edilen aday yanıtları ve soruların gerçek cevapları ais.osym.gov.tr adresinden 10 gün mühletle erişime açıldı.


YKS YANIT KAĞIDI GÖRÜNTÜLEME NASIL YAPILIR?

Adaylar, TC kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaptıktan daha sonra, ilgili imtihanı ve ‘Cevap Kağıdı Görüntüleme’ ekranını seçerek, kullandıkları yanıt kağıdı imgesini, yaptıkları işaretlemeleri, aday karşılıklarını ve soruların gerçek karşılıklarını nazaranbilecek.

Ayrıyeten adaylar, karşılıkların ve yanıt anahtarının yer aldığı form üstündeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, yanıt seçeneklerini ve sorunun hakikat cevabı ile ilgili soruya kendilerinin verdiği yanıtı inceleyebilecek.


Sorular, adayın imtihanda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenecek. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam yanlışsız, yanlış ve boş karşılık sayıları ile bir arada ham puanları da gösterilecek.

2021 YKS YANIT KAĞIDI GÖRÜNTÜLEME SAYFASI
 
Üst