2021 YKS üniversite yerleştirme sonuçları ne vakit? İşte üniversite kayıt tarihleri

Hasan

New member
YKS tercih süreçlerini tamamlayan adayların gözü kulağı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi‘ne (ÖSYM) çevrildi. YKS oturumlarına giren adaylar tercihlerini 5-20 Ağustos 2021 tarihleri aralığında yayımlanan kılavuz içerisinde yer alan bilgilere nazaran yaptı. Yeni eğitim ve öğretim periyoduna sayılı gün kala ÖSYM, YKS tercih sonuçlarını ne vakit açıklayacak, merak konusu oldu.

YKS ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE VAKİT 2021?

ÖSYM
, Yükseköğretim Kurumları İmtihanı’nın (YKS) akabinde yapılan tercihler sonucunda üniversite yerleştirme sonuçlarını çabucak hemen açıklamadı. Yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih bilgisi de paylaşılmadı.


Geçtiğimiz yıl 6-14 Ağustos 2020 tarihleri aralığında yapılan YKS tercihlerinin sonuçları 26 Ağustos 2020’de erişime açılmıştı.

Bu yıl tercih sonuçlarının açıklanmasının akabinde yapılacak olan üniversite kayıtları 31 Ağustos 2021 günü elektronik olarak başlayacak.

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE VAKİT?

YKS neticelerina bakılırsa bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar elektronik kayıtlarını 31 Ağustos-5 Eylül 2021 tarihleri içinde yapacak.

Temel kayıt süreçleri ise 1-7 Eylül 2021 tarihleri içinde alınacak.


EK YERLEŞTİRME NE VAKİT YAPILACAK?

ÖSYM, YKS yerleştirme sonuç tarihini çabucak hemen açıklamadı.
Yerleştirmenin açıklanmasının akabinde boş kalan kontenjanlar belirli olacak. Daha evvel tercih yapmamış adaylar için birinci ek tercih devri başlayacak.

Bu sürecin akabinde da TYT 140, AYT barajı da 170’e indirilecek ve bu yıl birinci sefer uygulanan ikinci ek tercih periyodu başlayacak.

YKS üniversite yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacak.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.


Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak.

Ek yerleştirme tercih fiyatı 25 TL olacak. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme fiyatını yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler sürece alınmayacak. ÖSYM İdare Heyetinin 14.01.2019 tarihindeki sonucu gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme fiyatı alınmayacak.
 
Üst