2021 YKS birinci ek yerleştirme ne vakit, saat kaçta bitiyor? İşte ek tercih kılavuzu

Hasan

New member
Üniversiteye giriş imtihanı YKS’de temel yerleştirmenin akabinde iki kere ek yerleştirme yapılacak. Birinci ek yerleştirmeyle boş kalan kontenjanlar dolacak. İkinci ek yerleştirmeyle 140 puan barajını aşan geçen adaylar boş kalan kontenjanları seçebilecek.

YKS 1. EK TERCİH SON GÜN NE VAKİT, SAAT KAÇTA BİTİYOR?

Adaylar, 2021 YKS ek yerleştirme tercihlerini, 20-23 Eylül 2021 tarihleri içinde TC kimlik numaraları ve şifreleri ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) ais.osym.gov.tr internet adresinden yahut ÖSYM Aday Süreçleri Sistemi (AİS) taşınabilir uygulamasından ferdi olarak kendileri yapacak.


Tercih süreçleri, 20 Eylül 2021 tarihinde saat 10.00’da başladı, 23 Eylül 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

YKS 1. EK TERCİHLER NASIL VE NEREDEN YAPILIR?


TYT puanı 150 ve üzeri olan adaylar, Tablo 3’te yer alan ön lisans programlarını tercihleri içinde gösterebileceklerdir. İlgili AYT/YDT puanı 180 ve üzeri olan adaylar, Tablo 4’teki yükseköğretim programlarını tercihleri içinde gösterebileceklerdir.

Tercihlerin tümünün doldurulması zarurî değildir. Tercih bildirim sürecinizi tamamladıktan daha sonra ‘Tercih Süresi’ içerisinde ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz.


Tercih iptali yapılmaz. Tercih sürecinizi tamamladıktan daha sonra ‘Tercih Süresi’ içerisinde ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih ayrıntılarınızı kesinlikle denetim ediniz ve yazıcıdan tercih listenizi alarak saklayınız.

YKS 1. EK TERCİH ÖSYM MÜRACAAT EKRANI


2021 YKS EK TERCİH FİYATI NE KADAR?


Ek yerleştirme fiyatı 25 TL olarak belirlendi. Ek yerleştirme fiyatı, 24 Eylül 2021 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecektir. Ek yerleştirme fiyatını yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme sürecine alınmayacaktır.


Ek yerleştirme fiyatı, tercih müddeti tamamlandıktan daha sonraki birinci resmi iş günü saat 23.59’a kadar yatırılabilir. Bu müddet tamamlandıktan daha sonra ek yerleştirme fiyatı yatırılamaz.

140 PUAN ALANLAR İÇİN YKS 2. EK YERLERLEŞTİRME NE VAKİT?

Yükseköğretim Heyeti (YÖK), bu yıla özel olarak adaylara ikinci ek tercih hakkı tanınacağını deklare etti.

2021 YKS neticelerina göre yapılan temel yerleştirme ve 1. ek yerleştirme sonunda boş kalan yahut kaydolmama niçiniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafınca 2. ek tercih yerleştirme yapılacak.


YKS çabucak hemen ÖSYM tarafınca açıklanmadı.
 
Üst