2021 KPSS imtihan sonuçları ne vakit açıklanacak? Sonuç tarihi aşikâr oldu

Hasan

New member
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi‘nin (ÖSYM) lisans mezunları için düzenlediği ‘nın (KPSS) adaylar elde ettikleri puanlarla kamu kurumlarında memur olmak için kamu ilanlarını takip ederek müracaatta bulunacak. KPSS A Kümesi ve Öğretmenlik İmtihanı sonuçları için gözler şimdiden ÖSYM’ye çevrildi.

KPSS LİSANS İMTİHANI SONUÇLARI NE VAKİT AÇIKLANIR?

Üniversitelerin lisans kısımlarından mezun olan vatandaşların iştirak sağladığı Kamu İşçi Seçme İmtihanı’nın (KPSS) sonuçları 16 Eylül 2021 Perşembe günü ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr web sayfasından adayların erişimine açılacak. İnternet sitesindeki sonuçlar, adaylara bildiri niteliğinde olacak ve ayrıyeten bilgilendirme yapılmayacak. Sonuç evrakında adayların testlere verdikleri hakikat ve yanlış yanıt sayıları ve KPSS puanları yer alacak.


KPSS SORU VE KARŞILIKLARI NE VAKİT YAYINLANACAK?

2021 lisans KPSS soru ve karşılıklarının ne vakit yayınlanacağı çabucak hemen belirli olmadı. Ama daha evvelki imtihanlar göz önüne alındığında imtihan soru ve yanıtlarının 1 hafta içerisinde açıklanması öngörülüyor.

Bilindiği üzere ÖSYM, adaylara yönelik imtihan sonuç dokümanlarının doğrulanmasını sağlamak üzere ‘Sonuç Dokümanı Denetim Sistemi’ni uyguluyor. Bu maksatla kullanılmak üzere imtihan sonuç dokümanlarının en alt kısmına, sistem tarafınca rastgele üretilmiş bir ‘Sonuç Dokümanı Denetim Kodu’ basılıyor. Kelam konusu sürece sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Evrakı Denetim Sistemi sayfasından ulaşılabiliyor.


2021 KPSS LİSANS İMTİHANI TAKVİMİ

Genel Yetenek-Genel Kültür imtihanı
1 Ağustos 2021 Saat 10.15’te başlayacak ve 130 dakika sürecek.

Eğitim Bilimleri imtihanı 1 Ağustos 2021 saat 14.45’te gerçekleşecek ve 100 dakika sürecek.

KPSS Alan Bilgisi 1. Oturum imtihanı (Kamu İdaresi, Memleketler arası Bağlar, Çalışma İktisadı ve Sanayi İlişkileri) 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü saat 10.15’te yapılacak.

KPSS Alan Bilgisi 2. Oturum imtihanı (Hukuk, İktisat, Maliye) 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü saat 14.45’te gerçekleşecek.


KPSS Alan Bilgisi 3. Oturum imtihanı (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 8 Ağustos 2021 Pazar günü saat 10.15’te başlayacak.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı imtihanı 8 Ağustos 2021 Pazar günü saat 14.45’te gerçekleşecek.
 
Üst