2021 DGS tercih sonuçları belirtildi mı? İşte ÖSYM DGS yerleştirme sonuçları sorgulama

Hasan

New member
On binlerce öğrenci merakla beklediği Dikey Geçiş İmtihanı (DGS) yerleştirme sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafınca ilan edildi. Adaylar, DGS tercih kılavuzuna bakılırsa tercihlerini online ortamda tamamladı. Lisans kısımlarına yerleşen öğrenciler, artık üniversite kayıtları için hazırlıklara başladı.

2021 DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Dikey Geçiş İmtihanı (DGS) tercih sonuçlarını 14 Eylül 2021 Salı günü sonuc.osym.gov.tr internet adresinden deklare etti. Sonuçlara ÖSYM’nin Aday Süreçleri Sistemi (AİS) taşınabilir uygulamasından da ulaşılabilir.

ÖSYM Lideri Halis Aygün, “Değerli DGS adaylarımız, 27 Ağustos-7 Eylül tarihleri içinde tercihlerini aldığımız 2021-DGS yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. neticelerinıza sonuc.osym.gov.tr‘den ulaşabilirsiniz. neticelerinızın güzel olmasını temenni eder, lisans eğitiminizde muvaffakiyetler dilerim” dedi.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE VAKİT?

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt süreçleri ilgili üniversite tarafınca 17-24 Eylül 2021 günleri içinde yapılacak.

e-Kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Konseyi Başkanlığı’nın e-Devlet üzerinden sunduğu ‘Üniversite E-Kayıt’ uygulamasını tıklayarak www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 17-22 Eylül 2021 tarihleri içinde elektronik kayıt süreçlerini gerçekleştirebilecek.

DGS’DE EK TERCİH VAR MI?

DGS neticelerina nazaran yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi yahut yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması niçiniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Konseyi sonucu ile ÖSYM tarafınca merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Adaylar, 2021 DGS ek yerleştirme boş kontenjanları ile tercih süreçlerini hangi tarihler içinde yapacaklarını ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenebilecek. Tercihler aday tarafınca, ferdî olarak internet aracılığıyla, TC kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacak.