2014 dünya şampiyonlarının planları

Temel

Global Mod
Global Mod



Thomas Müller, DFB takımındaki kariyerini sonlandırdı. Toni Kroos da artık oynamıyor. Peki futboldan sonraki hayatları için planları neler?


Thomas Müller, veda videosu için her şeyin başladığı yere gitti. Bavyera'daki Pähl'deki gençlik kulübünün spor sahasında, uzun süredir DFB forveti olan oyuncu artık milli takımda oynamayacağını duyurdu.


Son haftalarda, Müller “ölmekte olan” bir jenerasyona aitti. Bayern oyuncusu, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda kendi evinde kadroda yer alan üç 2014 dünya şampiyonundan sadece biriydi. Müller'e ek olarak, kaleci Manuel Neuer ve geri dönen oyuncu Toni Kroos da Almanya için oynadı. İkincisi artık kariyerini tamamen sonlandırdı.


Peki DFB'nin sonundan sonra ne olacak? 2014'ten DFB'nin en iyilerinden bir seçki – ve gelecek planları.


Thomas Müller: Münihli oyuncunun şu anda Alman rekor şampiyonlarıyla 2025'e kadar sürecek bir sözleşmesi var. Kariyerini gelecek yıl sonlandırması, sözleşmesini bir yıl daha uzatması kadar olası, ancak yurtdışına taşınması pek olası değil. Peki ya ondan sonra? Toni Kroos, Müller'i teknik direktörlük rolünde görüyor. Kroos, Avrupa Şampiyonası sırasında Müller ile ortak bir videoda “Oyunu anladığı ve futbola ve başarıya meraklı olduğu için teknik direktör olacağına inanıyorum” dedi. Sonuçta Müller, Louis van Gaal, Jupp Heynckes, Pep Guardiola, Hansi Flick, Jogi Löw, Thomas Tuchel ve Julian Nagelsmann'ın altında antrenörlük yaparak en iyilerden ders aldı.


“Kicker”ın Pazartesi günü bildirdiği gibi, Ralf Rangnick de FC Bayern ile yapılan görüşmeler sırasında Müller'i düşündü. Deneyimli teknik direktör Thomas Tuchel'in halefi olarak görüşülürken, Thomas Müller'i oyuncu-yardımcı teknik direktör olarak düşündüğü söyleniyor.


Toni Kroos: İspanya'ya karşı uzatmalarda alınan 1:2'lik sonuç Kroos'un kariyerindeki son maçıydı. Orta saha stratejistinin son on yıldır Real Madrid ile en büyük başarılarını kutladığı ülkeye karşı. Kroos ayrıca şimdilik Madrid'de kalmak istiyor; üç çocuğu orada okula ve anaokuluna gidiyor. Kroos, kardeşi Felix ile birlikte devam etmesi planlanan “Einfach mal Luppen” adlı podcast'i yönetiyor. Ayrıca bir futbol projesi de başlamak üzere. Kroos, yayıncı Elias Nerlich ile birlikte aylar önce “Icon League” adlı, Eylül ayının başında başlayacak olan kapalı alan küçük saha ligini kurdu.


Aynı zamanda Kroos, “spot on news” ile yaptığı bir röportajda şunu açıkça belirtti: “Koç olma planım yok. En azından profesyonel yetişkin sektöründe.” Fakat: “Madrid'deki Toni Kroos Akademisi ile her gün genç oyuncularla çalışacağım ve elimden geldiğince yardım edeceğim.”


Manuel Neuer: Müller gibi, kaleci de Bayern Münih ile 2025'e kadar sözleşmeli. Ancak 2026'ya kadar devam edebilir. VfB Stuttgart'tan onun yerine geçen Alexander Nübel, yakın zamanda Münih'ten kiraladığı kişiyi 2026'ya kadar Şvabyalılara uzattı – Neuer 2025'te bırakırsa gelecek yaz Isar'a geri dönme seçeneğiyle. Ayrılmaktan bahsetmişken: Şu anki durumda, DFB ile devam ediyor. Buna göre, ABD, Meksika ve Kanada'daki 2026 Dünya Kupası onun son turnuvası olabilir. Ancak, teknik direktör Nagelsmann'ın onu o zaman hala bir numara olarak kullanmayı planlayıp planlamadığı belirsiz.


Neuer kariyerinden sonra ne yapmak istediğini çoktan düşündü. 2021'de “Welt am Sonntag”a şunları söyledi: “Maceracıyım ve çok seyahat etmek istiyorum. Örneğin, Yeni Zelanda'ya veya Avustralya'ya hiç gitmedim ve özel hayatımda Güney Amerika'ya hiç gitmedim. Kesinlikle oraya gitmek istiyorum. Bu zaman alır. Bunlar kariyerimden sonra gerçekleştireceğim hayaller.”


Mats Hummels: Hayal kırıklığına uğrayarak, defans oyuncusu milli takım teknik direktörü tarafından Avrupa Şampiyonası'na aday gösterilmedi. Ve 35 yaşındaki oyuncunun orada geleceği yok. Birkaç hafta önce, Borussia Dortmund Hummels'in sözleşmesinin yenilenmeyeceğini duyurdu. Hummels 1 Temmuz'dan beri kulüpsüz ve en son RCD Mallorca ile ilişkilendirildi. Kesin olan bir şey var: Aile Hummels için özellikle önemli. Oğlu Münih'te okula başlayacak ve Hummels orada olmak ve bu zamanı ilk elden deneyimlemek istiyor.


Defans oyuncusunun ne kadar süre oynamak istediği belirsiz. Ancak kariyeri sona erdikten sonra futbola tamamen veda etmek istemiyor. Hummels, Wimbledon sırasında yayıncı Amazon Prime'da göründü ve bir koç olarak kariyer hayal edebildiğini açıkladı. “Evet ve hayır, eğlenceli olduğunu düşünüyorum,” dedi. Eski tenis oyuncusu Andrea Petković devam etti ve Hummels şöyle yanıtladı: “Daha çok evet, ancak çok şey getiriyor. Bir oyuncu olarak, oyununuzu oynarsınız, sonra eve gidersiniz ve genellikle bunun hakkında çok fazla düşünmezsiniz. Bir koç olarak, 7/24 oradasınız ve her zaman bir şeyler düşünürsünüz, personel kararları alırsınız ve kendinizi asla bundan çıkaramazsınız.” Ancak Hummels'in bu kararı vermesi için hala biraz zamanı var.
 
Üst